Άγγελος κυρίου Γκιολής, Δύο ποιήματα

χείρα

Σπρώξιμο με παλάμη δίχως γραμμές και έξω φυσάει, να δούμε που θα σε πάει όταν σπάσει η πόρτα. 2,1 τελικά ανοίγει ευγενικά και τα οικονομικά κίνητρα περιορίζονται σε λάσπη κάτω απ΄τις σόλες. Λες μωρό μου δεν το ‘θελα, ίσως το θέλω άλλα πριν δεν το ‘θελα και σε θέλω. Η δύναμη προκαλεί και το φύλλο κουνιέται, κατεύθυνση βορειοδυτική σε σάπιο κλαδί κολλάει. Μμμ που που α ο, σ΄ ένα λεπτό το χάδι ας γίνει στύση, μη μετρήσεις αντίστροφα ξανά. Έρχεται περιπλέκεται, ξεδίνει απλοποιείται. Στα σύνορα πια και κάθε κομματάκι λέξης απο τρίτη γλώσσα περιφέρεται και διευρύνει το ανάγνωσμα: ζύμωση παύλα χυμός. Αντιδρά όλη η πλάση και το χειρογόνο ανατέλλει ως νέο στοιχείο ανάπλασης μιας πραγματικότητας βίτσιο free.

ήπια

Περπατάς, ενώ το β’ ενικό περιορίζεται απ΄ το ίδιο του το υποκείμενο και κάνει ένα βήμα μπροστά γεννώντας φράσεις τύπου: και σκέφτεται οτι κείνη η γεύση χτες δημιούργησε τη σημερινή αστάθεια. Άλλα λόγια πριν τις άλλες ημέρες, ίσως διόρθωναν μία για πάντα το χλιαρό κλίμα του παρόντος. Θέλω να πω οτι όταν του ζητούν γελά, όταν του ζητούν γελάει, ενώ όταν δεν του ζητούν γελά. Δεν γελάει όμως, χαμογελάει κρατώντας όλες τις ατάκες κάτω από στρώμα ισπανίας, γερμανίας, ελλάδας και σεντόνι 7 και βάλε ετών. Ας μην ακούμε όμως τίποτα εδώ είναι εξοχή -ναι άσε την τούτη πρόταση χωρίς κόμματα και τα προσωπικά κλειδωμένα πίσω απ΄ την τελεία που ‘ρχεται. Κουράζεται όμως, κρίνοντας την επιστροφή ως απειλή ενώ έρχεται η προφορά μου να χειροκροτήσει τα τύμπανα σου μέχρι να σπάσουν. Λίγο πιο ηπιογόνα, νιώθεις οτι θα ήθελες η εντύπωση, η οποία προκαλείται δια του ζεις, να χωράει σε κοιλιά ατίθασου όντος με αρχικά αντίστοιχα της αγάπης.

Ο Άγγελος Γκιολής γεννήθηκε  το 1980 στο Καμάρι Κορινθίας. Έπειτα από τις καθιερωμένες σπουδές στην Πάτρα, βρίσκεται για ένα χρόνο στη Ρόδο ως παραλλαγή της πραγματικότητας και ύστερα εγκαθίσταται στην Αθήνα όπου ζει το σαχλό «βγάζω τα προς το ζην» μέχρι σήμερα. Το 2006 συναντά τον κυρίου, ο οποίος εκτοπίζει το επώνυμο της ταυτότητας του Άγγελου και παίρνει ρόλο επίσημου διορθωτή κειμένων και ηχογραφήσεών του. Περισσότερα ποιήματά του μπορείτε να διαβάσετε στο δεύτερο τεύχος του Τεφλόν.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s