Τεφλόν | νέο ποιητικό σκεύος

04/06/2010

Yuria ’09 – The seedee

Filed under: Μαντάτα — kyokokishida @ 10:31 πμ

Νάτο! 
Νάτο το πέμπτο cd compilation του φεστιβάλ Yuria που πραγματοποιήθηκε στο Vinyl Microstore τον Νοέμβριο του 2009 με τη συμμετοχή του Τεφλόν.

Η συλλογή αυτή αποτελείται από τις ηχογραφήσεις των συγκροτημάτων που έπαιξαν ζωντανά στη «σκηνή» του δισκοπωλείου της Διδότου.

Άλλη μια προσπάθεια χαρτογράφησης της σύγχρονης ελληνικής μουσικής πραγματικότητας. Επιβεβλημένη από την κατάρτιση του line up, η πολυσπερμία του μουσικού ύφους αποτυπώνεται και στις αόρατες γραμμές του ψηφιακού δίσκου και εν συνεχεία στα επίσης αόρατα ηχητικά κύμματα που προσκρούουν στα τύμπανα των ακροατών.

Το αυτοαναφορικό ερωτικό intro του Άγγελου Κυρίου εναλλάσεται με την λαμπερή pop της συνθετικής δεινότητας των A Pseudo Might Envy Idol (aka Τhe Voyage Limpid Sound), τις αμφιταλαντεύσεις ηλεκτρονίων του Big Fat Lips, το ωστικό κύμα των Bazooka, την  διαλογιστική  αιώρηση  του  Spyros Pan,  την εκρηκτική ζωτικότητα των Exposed By Observers, την διολίσθηση προς την μαύρη τρύπα της Yuria Big Band, την επιτυχημένη δοκιμή της χρονομηχανής των Acid Baby Jesus, το soundtrack της απουσίας από τους Burgundy Grapes, το ταμπεραμέντο της STMC, την κακοποίηση της Τεφλόνιας σύναξης και τέλος τo απόφθευγμα, το rezume της χρονιάς από τους Fiery Furnaces: It’s A Critical Year.

Η συλλογή Yuria ’09 δεν είναι ένα αριστούργημα. Είναι πολλά μικρά αριστουργήματα. Είναι 12 μικρές μουσικές ιστορίες που συνδιαλέγονται με το χρόνο τους και τον χρόνο μας. Εγκλωβισμένες στο τούνελ του καθημερινού με το ρεύμα κομμένο και το οξυγόνο βαρύ, ανοίγουν τις πλάγιες εξόδους κινδύνου, διασχίζουν τον στενό διάδρομο και βγαίνουν στον αέρα. Η πρώτη καθαρή ανάσα δεν είναι ο ήχος, η μελωδία, ο θόρυβος, αλλά κυρίως είναι η κάθετη τομή  στο τούνελ της καθημερινότητας. Είναι το σύγχρονο χωρίς αξιακές προσεγγίσεις. Τhe contemporary is naked. 

Η συλλογή Yuria ’09 δεν αφορά τον Yuri. Αφορά αυτούς που συνέθεσαν, δοκίμασαν, πειραματίστηκαν, λάθεψαν, εκτέθηκαν, μίλησαν εν μέσω κραυγών και ψιθύρων. Πρωτίστως όμως αφορά αυτούς που συνεχίζουν να ακουμπούν, να βλέπουν, να ακούν εν μέσω κραυγών και ψιθύρων.

Tracklist

1. Angelos Kyriou: Tο Πρώτο Γράμμα Με Το Πρώτο Γράμμα
2. A Pseudo Might Envy Idol: The Sun
3. Big Fat Lips: Luke
4. Bazooka: All These Songs
5. Spyros Pan: Spreading True Rumours
6. Exposed By Observers: Trash It Up
7. Yuria Big band: Drogatekismus
8. Acid Baby Jesus: Rent
9. Burgundy Grapes: Even When You’re Gone
10. STMC’s Temperament: Mliet Nurtka Bahlt
11. Tεφλόν- Νέο Ποιητικό Σκεύος: Für Elfriede
Ποίηση: Elfriede Jelinek
Λόγια: Εμ. Λαμπρίδης, Jazra Khaleed
Ήχοι: Acte Vide, Άγγελος Κυρίου

Bonus track
12. The Fiery Furnaces: It’s A Critical Year (exclusive & unreleased )

Το cd yuria ’09 μπορείτε να το βρείτε στο vinyl microstore και σύντομα στα υπόλοιπα δισκοπωλεία μέσω της Play Our Music.

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: